Otvorena nova hala na Veletržnici Beograd

Ponedeljak, 29. januar  2018.

Na Veletržnici Beograd 29. januara 2018. godine zvanično je otvorena nova hala za prodaju voća i povrća. Veletržnicu Beograd su tim povodom obišli gradonačelnik - Siniša Mali, glavni urbanista - Milutin Folić i sekretar za privredu - Milinko Veličković.

„Izgradnja savremene hale za veleprodaju voća i povrća znatno će poboljšati izvozne mogućnosti Beograda i Srbije. Izgradnja ovog objekta je izuzetno važna, jer kroz ovu halu će prolaziti najveći deo voća i povrća za izvoz. Veletržnica Beograd je danas preduzeće za primer, pošto je profitabilna, stabilna i sposobna za investiranje - izjavio je gradonačelnik.

Hala se prostire na 10.400 m² i izgrađena u okviru projekta koji nosi naziv „Nacionalna veletržnica“. Upotrebnu dozvolu za halu Veletržnica Beograd je dobila 9. januara 2018. godine.

Vršilac dužnosti direktora Veletržnice Beograd, Zoran Milošević, je istakao da je nova hala jedna od najsavremenijih hala u regionu sa centralnom klimom, toplotnim pumpama voda-vazduh, agregatom za napajanje i sopstvenom trafostanicom.

„Godišnji promet robe na Veletržnici se kreće oko 120.000 tona, a otvaranjem hale svakako se očekuje i porast prometa robe. Izgradnjom hale Veletržnica Beograd je uspela da završi prvu fazu projekta i za sada su u planu još dve hale. Hala za meso i ribu i hala za cveće. Redosled u izgradnji ostalih hala zavisiće i od potreba tržišta.“ - izjavio je vršilac dužnosti direktora Veletržnice Beograd.